General Auto Related Help Area Good at troubleshooting? Have a non specific issue? Discuss general tech topics here.

new here and need help

 
Old 12-23-2010, 08:12 AM
  #1  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 1
Default new here and need help

My son's friend's 97 900 S is having startinig problems, its an automatic. Problem; he said it was driving fine about a week ago, when he pulled into the driveway and put it in park, the shifter felt real "loose". now the car will not start. He says the shifter moves and he can put it in N to move the car but the shifter still feels loose. I jacked up the car to maybe check the shifter linkage and saw that its a cable? (am I looking at the right thing?) Bad thing is I could not get into the car or pop the hood, he had the keys and the alarm was on.
so could he have a broken cable, loose cable, someting else? how can I get to it to check it.

thanks for any thoughts.
Zorm is offline  
Old 12-23-2010, 12:36 PM
  #2  
Super Moderator
 
Join Date: Dec 2006
Location: Kiev, UA
Posts: 2,030
Default

Most likely it won't start because the neutral safety switch is not activated due to the loose shifter. That's about all I can say right now since I never dealt with automatic transmissions extensively.
Roto is offline  
 


Thread Tools
Search this Thread

Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.