General Auto Related Help Area Good at troubleshooting? Have a non specific issue? Discuss general tech topics here.

car died while on freeway

 
Old 02-23-2009, 12:36 AM
  #1  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2009
Location: san diego
Posts: 1
Default car died while on freeway

I have a '02 Conv SE, car is on limp home mode. Driving up to Bakersfield and the car all of a sudden stopped responding. The lights looked dim and steering just seem to gotten heavy. Pulled over, turned the key off and turn it back on. It started fine, then went on my merry way. But it dit it again, same thing, but this time since i have the momentum i tried to down shift and i heard the engine revved but same thing it died. Turn the ign key off and on, and car kept on going as if nothing happened.
Took it the dealer and he said only thing he had to do was reset the limp home mode and reset my thottle body. No errors were found on what i've described to him...
Has anyone experienced something like this? Please help...

Thanks in advance,
Ray
rayray02 is offline  
Old 02-23-2009, 06:58 AM
  #2  
Member
 
Join Date: Jan 2009
Location: Vereinigte Staaten
Posts: 75
Default

Usually, when a throttle body gets kicked into "Limp Home" mode, its the result of a failed throttle body. Did they say what codes were stored? It doesn't go into Limp Home mode for no reason!
Saab Fahrer is offline  
Old 03-20-2009, 11:04 AM
  #3  
Member
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 35
Cool car just dies then restarts

I have this very same problem..i can go days without it stalling...then..3 times in 1a ten mile stretch. It never stalls under highway speeds..and when it stalls I feel this little "kick" under the driver floor board. I usually go to nuetral and fire it back up and go on.

sea foam and stuff like that doesn't change the scenario which is very random...I would love to know how to deal with this...without getting killed...my engine light came on long ago over another small issue..beyond that i have stupid problems like 3 out of 4 powerwindows are not working..off track...for no reason.




Originally Posted by rayray02 View Post
I have a '02 Conv SE, car is on limp home mode. Driving up to Bakersfield and the car all of a sudden stopped responding. The lights looked dim and steering just seem to gotten heavy. Pulled over, turned the key off and turn it back on. It started fine, then went on my merry way. But it dit it again, same thing, but this time since i have the momentum i tried to down shift and i heard the engine revved but same thing it died. Turn the ign key off and on, and car kept on going as if nothing happened.
Took it the dealer and he said only thing he had to do was reset the limp home mode and reset my thottle body. No errors were found on what i've described to him...
Has anyone experienced something like this? Please help...

Thanks in advance,
Ray
gatr2000 is offline  
Old 05-16-2011, 04:52 PM
  #4  
Junior Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 2
Default

im having the same problem with mine,it is the same model,i have replaced the throttle body twice,and i am still having the same problem.
lucas1231 is offline  
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
kglyons
General Auto Related Help Area
4
07-18-2007 10:29 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: car died while on freeway


Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.